Om Sällskapet

För att möta det stora idrottsintresse som finns i vår kommun, har en grupp personer, som varit aktiva i olika idrotter, samlats för väcka liv i Laxå kommuns idrottshistoria.

Monica Holler spurtar till sig en seger igen.
Bernt Jansson, en av våra olympier.

 

 

 

 

Vår målsättning är att skapa möjligheter så att alla idrottsintresserade kan träffas över gränserna. Vi bjuder in till caféträffar med olika tema för varje träff. En förening ansvarar för programmet på det sätt som dom väljer att presentera dagens tema.

Vid träffarna serverar vi  kaffe/te med fikabröd som vi erbjuder till en mindre penning som dessutom skall täcka eventuella kostnader för träffen.

Gokart på Venabanan
Jacob Rinne vårt fotbollsproffs ute i Europa

Om vi ser tillbaka, kan man konstatera att Laxå kommun fostrat flera idrottsmän och kvinnor, som tävlat på svensk elitnivå så väl som på internationell nivå, som i EM och VM.
Vi har också idrottare i våra led som deltagit i det finast man kan som idrottare –  Olympiska spel.

Hemsida
På en hemsida kan vi dokumentera lite av vår idrottshistoria. Det kan vara en kortfattad historik för respektive förening, kanske speciella evenemang, händelser eller profiler som på ett eller annat sätt påverkat föreningarna.
Vi kan inte ersätta föreningarnas hemsidor men vi kan vara ett komplement som täcker en större del av föreningslivet i Laxå Kommun.

Unga lovande brottare har fostrats i Brottarklubben

Låt oss vara stolta över våra idrottsstjärnor på samma sätt som vi följde och gladdes åt ”Team Lotta” kören.

Annonser